sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Asigurarile de sanatate obligatorii din 2012

Asiguraţii fără plata contribuţiei sunt exceptaţi de la plata contribuţiei, prin lege fiind aproape 11 milioane de persoane, majoritatea copii şi tineri.

O altă categorie este reprezentată de asiguraţii cu plata contribuţiei din alte surse (plata contribuţiei se realizează din alte surse, fără legătură cu veniturile realizate de exemplu: şomerii, pensionarii etc.

Legea în forma sa actuală, adică cea intrată în vigoare de curând, nu prevede crearea vreunei obligaţii de plată pentru o perioadă anterioară, adică nu se aplică retroactiv.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că date corecte cu privire la încadrarea într-una sau alta dintre categoriile de asiguraţi prevăzute de lege, la existenţa şi cuantumul obligaţiei de plată, la modalitatea de achitare a acesteia, precum şi orice alte lămuriri în legătură cu modul de asigurare a sănătăţii fiecăruia, pot fi obţinute sunând la numărul de telefon TELVERDE (apel gratuit) al caselor de asigurări de sănătate sau de pe site-ul acestora sau al CNAS (www.cnas.ro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu